Gerenommeerd. Voortvarend. Vasthoudend.

Knuvelderlaan 19 Eindhoven

Specificaties

Vraagprijs: € 850.000 k.k.


  • Oppervlakte: 168 m2
  • Inhoud: 540 m3
  • Bouwjaar: 2005
  • Verdiepingen: 1
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 3
  • Ligging: aan rustige weg, in centrum, in woonwijk

Terug naar het overzicht

Omschrijving

In één van de allermooiste herontwikkelingen van monumentaal erfgoed in Eindhoven gelegen, in het beschermde stadsgezicht villapark Den Elzent gelegen:

– luxe 4-kamer hoek-appartement op de begane grond
– van grote klasse met woonoppervlakte van circa 168 m²
– eigen parkeerplaats en berging in souterrain
– loggia met oppervlakte van circa 13 m² op het zuidwesten
– met uitzicht op parkachtige tuin en het binnenterrein met rijksmonumentaal, voormalig schoolgebouw.

Het complex Hoog Elzent is in 2005 opgeleverd en is gelegen op het terrein van het voormalige St Joriscollege. Dit oude schoolgebouw is her ontwikkeld tot appartementen en heeft de status van rijksmonument. Op hetzelfde terrein, – aan de overkant van het vroegere schoolplein – zijn in 2005 ook twee nieuwe, kleinschalige appartementengebouwen gerealiseerd. Samen vormen de drie gebouwen een mooi geheel dat wordt omgeven door een parkachtige tuin.

Uw eigen parkeerplaats in het souterrain is te bereiken met de auto vanaf de Tollenslaan. Met de lift in het souterrain bereikt u vervolgens de entree van het appartement in de centrale hal met vide. Via de ruime ontvangsthal is er toegang tot de riante woonkamer met optimaal lichtinval middels een zevental plafondhoge openslaande dubbele tuindeuren aan drie zijden. De woonoppervlakte bedraagt circa 77 m² inclusief de open Bulthaup woonkeuken met vernieuwde inbouwapparatuur. Vanuit de gang is de bijkeuken, de ouderslaapkamer met luxe, complete badkamer en tevens twee royale slaapkamers met een 2e badkamer te bereiken.

ENTREE APPARTEMENTENCOMPLEX HOOG ELZENT:

De entree van alle appartementen van het complex Hoog Elzent ligt aan het binnenterrein dat de naam Knuvelderlaan draagt. Dit terrein is privé-eigendom van het complex. Te voet en per fiets is het terrein bereikbaar aan twee zijden: de Tollenslaan en de Jacob Catslaan. De in- en uitgang van de parkeergarage ligt aan de zijde van de Tollenslaan.

De entree van het appartementencomplex met digitaal bellentableau, videofoon-installatie en brievenbussen, biedt toegang tot een hoogwaardig afgewerkte centrale hal met liftinstallatie en trappenhuis. Met de lift en de trap is ook het souterrain bereikbaar. In deze hal bevindt zich de toegang tot het appartement en tot de eigen meterkast.

INDELING WOONVLEUGEL APPARTEMENT:

Het appartement heeft een royale ontvangsthal van circa 15 m², met garderobe schuifwandkast. De sfeervolle en riante hal gaat over in een brede gang, van circa 1.40 m die onder meer leidt naar de woonvleugel. Verder geeft de gang toegang tot het toilet, de bijkeuken, de slaapvleugel en badkamer 2.

De woonkamer heeft een lengte van circa 14 meter en een oppervlakte van circa 77 m² inclusief de half open woonkeuken. De lichtinval is hier optimaal aan drie zijden middels een zestal dubbele openslaande tuindeuren met draai-/kiepramen en de plafondhoge en gevelbrede raampartij met 7e dubbele deuren aan de achterzijde naar de loggia. Alle ramen bieden zicht op de parkachtige tuin rondom en op het centrale binnenterrein met aan de overkant het monumentale schoolgebouw.

De woonkeuken is luxe, modern en compleet. De Bulthaup keukeninrichting is in grijze uitvoering en voorzien van vernieuwde inbouwapparatuur. Het kookeiland heeft een roestvrij stalen werkblad, een 5-pits inductie-kookplaat met roestvrij stalen afzuigschouw, een spoelbak en vaatwasser. Aan beide zijden van het kookeiland zijn kasten geïntegreerd, zodat het volop bergruimte biedt. De keuken-wandkast is voorzien van een heteluchtoven, stoomoven, koelkast, diepvries en biedt ook volop kastruimte.

De bijkeuken met een oppervlakte van circa 7 m² is toegankelijk vanuit de centrale gang. Hier bevinden zich de aansluiting wasapparatuur, opstelling cv-combi-ketel (Nefit Ecomline HR, 2005) met extra boiler (Nefit, 2005), unit mechanische ventilatie en warmte terug win unit.

Het toilet is in 2014 gemoderniseerd en tot plafond betegeld. Het heeft een wandcloset en een fonteintje en is voorzien van mechanische ventilatie.

De gehele woonvleugel heeft een massief hardhouten (afzelia) parketvloer in combinatie met gebakken tegelvloeren in de keuken en de bijkeuken. De wanden en de circa 2.70 m hoge plafonds zijn voorzien van spuitwerk.

INDELING SLAAPVLEUGEL APPARTEMENT:
De gang biedt ook toegang tot de slaapvleugel die bestaat uit de ouderslaapkamer met eigen badkamer 1 en twee slaapkamers met 2e badkamer.

Slaapkamer 1, heeft een oppervlakte van circa 20 m² en is aan twee zijden voorzien van plafondhoge ramen. Een eveneens plafondhoge inbouw-garderobekast met schuifdeuren biedt volop hang- en legruimte en heeft direct toegang tot badkamer 1.

Badkamer 1 is in 2013 gemoderniseerd. De ruimte is tot het plafond betegeld en voorzien van een kunststof ligbad met thermostaatkraan, een inloopdouche met glaswand, regendouche, handdouche en thermostaatkraan; een wastafel en wandcloset. Het geheel is uitgevoerd met handdoekradiator, natuurlijke ventilatie middels draai-/kiepraam en mechanische ventilatie.

Slaapkamer 2, afmeting circa 4.86 x 2.65 m en heeft een dubbel draai-/kiepraam.

Slaapkamer 3, afmeting circa 4.86 x 2.65 m heeft een dubbel draai-/kiepraam.

Badkamer 2, afmeting circa 1.00 x 2.30 m is tot plafond betegeld en voorzien van een kunststof douchebak met thermostaatkraan en een wastafel. Er is mechanische ventilatie aanwezig.

De gehele slaapvleugel heeft een massief hardhouten (afzelia) parketvloer in combinatie met tegelvloer in de badkamers. De wanden en de circa 2.70 m hoge plafonds, zijn voorzien van spuitwerk.

BUITENRUIMTE:
Via de dubbele openslaande deuren in de woonkamer, is er toegang tot de loggia c.q. het overdekte terras op het zuidwesten, afmeting circa 5.26 x 2.33 meter, voorzien van tegels en smeedijzeren hekwerken.

PARKEERPLAATS EN BERGING IN SOUTERRAIN:
Via de Tollenslaan rijdt u het privéterrein op. Middels de verwarmde afrit is het souterrain te bereiken. De garage is afgesloten middels een elektrische rolpoort, die met behulp van een handzender te openen is. De ruime parkeerplaats is gemakkelijk bereikbaar.
Separate praktische berging.

ALGEMEEN:
* Bouwjaar: 2005
* Zeer centraal hartje stad gelegen op loopafstand van het winkelcentrum.
* Isolatie: volledig geïsoleerd, energielabel A
* Woonoppervlakte appartement: ca. 168 m²
* Gebruiksoppervlakte berging souterrain: ca. 12 m²
* Gebruiksoppervlakte loggia: ca. 13,5 m²
* Inhoud appartement excl. berging: ca. 540 m³
* Servicekosten: ca. € 318,72 per maand

Locatie:

Knuvelderlaan 19
5611 LW Eindhoven, Nederland

Download onze app